Τα οφέλη που έχουν στην ομορφιά και στον εγκέφαλο 5 διαφορετικά βρώσιμα λουλούδια.
Τα λουλούδια δεν είναι μόνο για να ομορφαίνουν τον κήπο ή τον χώρο μας αλλά κάνουν καλό και στην υγεία μας!
Ναι, μην σου προκαλεί έκπληξη. Μπορείς από εδώ και πέρα να αγοράζεις λουλούδια που μπορείς και να φας! Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι ορισμένες ενώσεις στα βρώσιμα λουλούδια (προσοχή: δεν μπορούν όλα τα λουλούδια να καταναλωθούν στο φαγητό) προσφέρουν νευροπροστατευτικά οφέλη.
Έχει επίσης αναφερθεί ότι τα βρώσιμα λουλούδια περιέχουν 10 φορές τη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχουν πολλοί τύποι βρώσιμων λουλουδιών όμως δεν είναι όλα τα λουλούδια ασφαλή για κατανάλωση — επομένως να τρως μόνο λουλούδια που καλλιεργούνται για μαγειρική χρήση και δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.
1. Πικραλίδα
Ολόκληρο το φυτό πικραλίδα, από τη ρίζα μέχρι το λουλούδι, είναι βρώσιμο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Τα λουλούδια και τα χόρτα μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα και η ρίζα καταναλώνεται συνήθως ως αφέψημα.
Τα οφέλη στον Εγκέφαλο: Οι πικραλίδες είναι πλούσιες σε βήτα καροτίνη και πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από την καταστροφή των κυττάρων και μειώνουν τη φλεγμονή. Τα χόρτα είναι πλούσια σε λουτεΐνη, ένα νευροπροστατευτικό που βοηθά επίσης στη βελτίωση της υγείας των ματιών.
Τα οφέλη στην Ομορφιά: Το λουλούδι περιέχει πολλή βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην πρόληψη της ακμής. Οι πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος.
2. Νεροκάδραμο
Τόσο τα φύλλα όσο και τα άνθη αυτού του φυτού είναι βρώσιμα και μπορείς να τα απολαύσεις ωμά ή μαγειρεμένα.
Τα οφέλη στον Εγκέφαλο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στη μετατροπή της ντοπαμίνης σε σεροτονίνη και στη μείωση του στρες μειώνοντας την παραγωγή κορτιζόλης.
Τα οφέλη στην Ομορφιά Η βιταμίνη C βοηθά επίσης τη σύσφιξη και τη φωτεινότητα του δέρματος, καθώς και την προστασία από τη ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.