Οι ταινίες που αξίζει να δεις το ΣΚ: Μία πανέμορφη ιστορία επιβίωσης και το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Λάμπρου Φισφή

Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο;

Σινεμά: Στις νέες ταινίες της εβδομάδας (10/10 – 17/10) θα παρακολουθήσουμε ποιες θα είναι αυτές που θα κάνουν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους, ανάμεσά τους μερικά πολυαναμενόμενα έργα, πανέμορφη ιστορία επιβίωσης και το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Λάμπρου Φισφή.

Οι ταινίες της εβδομάδας:

My Hero Academia : You’re Next (Boku no Hîrô Akademia za Mûbî Yuâ Nekusuto)

To manga του Κοχέι Χορικόσι «My Hero Academia», με μια πλοκή που φαίνεται να συνδυάζει τους «X-Men» με το «The Boys», κατάφερε να μεταφερθεί ως μια σειρά anime το 2016 και από τότε θεωρείτε ως μια από τις καλύτερες νέες σειρές των τελευταίων ετών.

Φυσικά και η σειρά αυτή κατάφερε να κάνει το πέρασμά της και από τη μεγάλη οθόνη, με την τέταρτη ταινία της το «My Hero Academia: You’re Next» να βρίσκει το δρόμο της και στη χώρα μας. Μόνο που, δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η ταινία απευθύνεται, για άλλη μια φορά, αποκλειστικά και μόνο στους φανς. «Ακολουθεί η σειρά σου!» Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ο Ολ Μάιτ, το «Σύµβολο της Ειρήνης», αφού νίκησε τον Ολ Φορ Ουάν, το «Σύµβολο του Κακού». Μπορεί ο Ολ Μάιτ να µην είναι πλέον ο Νο1 ήρωας µιας κοινωνίας όπου το µεγαλύτερο µέρος του πληθυσµού έχει ένα εξαιρετικό Χάρισµα, αλλά ο Ντέκου και οι συµµαθητές του στο Πρόγραµµα Ηρώων στο Λύκειο U.A. είναι αποφασισµένοι να συνεχίσουν τα ιδανικά του ως ήρωες.

Το ατίθασο ρομπότ (The Wild Robot)

Ένα ρομπότ -σειρά ROZZUM μονάδα 7134, εν συντομία Ρόζι- ζει μια επική περιπέτεια όταν ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον. Σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα στο νησί και γίνεται ο θετός γονιός ενός ορφανού χηνόπουλου.

Bagman (2024)

Όταν μια απαίσια απειλή από την παιδική του ηλικία επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, ένας πατέρας αγωνίζεται απεγνωσμένα ενάντια στον βαθύτερο εσωτερικό φόβο του. Μόνο που αυτή τη φορά, ο αγώνας δεν είναι για τον εαυτό του. Είναι για την οικογένειά του.

Σε αναζήτηση κοινού (In Search of an Audience)

Από τις 10 Οκτωβρίου, ο Λάμπρος Φισφής πρωταγωνιστεί στη μεγάλη οθόνη. Μία μοναδική και σημερινή κινηματογραφική εμπειρία στα Village Cinemas! Mία εξαιρετική ταινία – ντοκιμαντέρ του Νικόλα Ποττάκη, που μας εισάγει στον υπέροχο κόσμο του stand-up χωρίς καμία στιγμή να ξεχνάει και τις δυσκολίες που διέπουν τον εν λόγω χώρο… δυσκολίες που στην περίπτωσή του Λάμπρου Φισφή αφορούσαν όλο τον πλανήτη.

Η ώρα της σιωπής (Silent Hour)

Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ με προβλήματα ακοής, που εργάζεται ως διερμηνέας για το τμήμα, πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών που προσπαθούν να εξοντώσουν μια κωφή μάρτυρα φόνου σε μια πολυκατοικία.

 

 

 

 

 

 

 


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: