Η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει στο φεγγάρι θα φοράει Prada

Την υπογραφή του οίκου Prada θα έχει η στολή που θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή Artemis III της NASA.

Τα νέα ήταν ήδη γνωστά στους λάτρεις της μόδας αλλά και του διαστήματος. Τώρα όμως η νέα στολή προσγειώθηκε! Ο λόγος για τη διαστημική στολή που σχεδίασε η Prada σε συνεργασία με την Axiom Space και θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή Artemis III της NASA.

Τη νέα στολή με την υπογραφή της Prada θα φορέσει η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος έγχρωμος άνθρωπος που θα προσγειωθεί ποτέ στο φεγγάρι, καθώς θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σεληνιακή επιφάνεια. Σύμφωνα με τη NASA, αυτή η ιστορική στιγμή είναι πιθανό να συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2026. Θα είναι η πρώτη προσεδάφιση αστροναύτη στο φεγγάρι μετά το Apollo 17 το 1972.

Η στολή, που ο σχεδιασμός της είναι ουδέτερος ως προς το φύλο και ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Τέταρτη 16 Οκτωβρίου στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το να ξεπερνάμε τα όριά μας είναι μια από τις αξίες της εταιρείας που αντικατοπτρίζει απόλυτα το πνεύμα της μάρκας Prada και το όραμα των γονιών μου” δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, επικεφαλής μάρκετινγκ και υπεύθυνος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Prada.

“Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που παρουσιάζουμε σήμερα, το οποίο είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Axiom Space. Μοιραστήκαμε την τεχνογνωσία μας σχετικά με τα υλικά υψηλής απόδοσης, τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές ραφής και μάθαμε πολλά. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε νέες προκλήσεις, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να δημιουργούμε μαζί νέα σενάρια”

Σύμφωνα με την επίσημη ανακίνωση, “η βαθιά γνώση και εμπειρία της Prada σε υλικά και διαδικασίες παραγωγής στήριξε καινοτόμες εργασίες εκτός από το στρώμα κάλυψης της διαστημικής στολής. Η ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων της Prada εργάστηκε μαζί με τους μηχανικούς της Axiom Space για προσαρμοσμένες συστάσεις υλικών και χαρακτηριστικών που θα προστάτευαν τους αστροναύτες από τις μοναδικές προκλήσεις του σεληνιακού περιβάλλοντος και θα ενέπνεαν οπτικά τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος”.

“Η εμπειρογνωμοσύνη της Prada επέτρεψε προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους ραφής για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της υψηλής μηχανικής λειτουργικότητας και ενός αισθητικά ελκυστικού λευκού εξωτερικού στρώματος, παρέχοντας στους αστροναύτες αυξημένο επίπεδο άνεσης, ενώ παράλληλα βελτίωσε την απόδοση των υλικών”.


Δημοσιεύτηκε

σε

,

από

Ετικέτες: