Site icon Straight.gr

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στο πι και φι: Με βουτυρένια κρέμα και κρατσανιστό φύλλο, καλύτερη από του εμπορίου

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: Η πανεύκολη συνταγή που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολάει κρέμα

Δεν χρειάζεται να πεταχτείτε στον φούρνο για να αγοράσετε μπουγάτσα. Μπορείτε να φτιάξετε την δική σας σπιτική μπουγάτσα, ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην μαγειρική και θα είναι λες και βρεθήκατε στην Θεσσαλονίκη, στο καλύτερο μπουγατσάδικο και περιμένετε να φάτε μια αφράτη μπουγάτσα.

1 λίτρο γάλα

200γρ ζάχαρη κρυσταλλική

120γρ σιμιγδάλι ψιλό

10γρ κορν φλάουρ

2 βανίλιες

10 φύλλα κρούστας

250γρ βούτυρο

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Κανέλλα

Η εκτέλεση για σπιτική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και αφού βάλουμε στην επιφάνειά του μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο του φύλλου κρούστας βάζουμε περίπου το 1/5 από το μίγμα μας και τυλίγουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας όλες τις επιφάνειες καθώς το κλείνουμε.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες μας.

Αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Την συνταγή την βρήκαμε από το κανάλι Pastry Design

posted.gr

Exit mobile version