Site icon Straight.gr

To κoκoρέτσι παγκόσμιος πρωταθλητής στα δημoφιλή πιάτα με εντόσθια

Ναι, είμαστε πρώτοι και έχουμε αφήσει πίσω μας το τούρκικο κοκορέτσι. Το Taste Atlas μας δίνει τα σκήπτρα σε μια αρκετά αλλιώτικη κατάταξη γεύσεων

Δεν βλέπετε στα μενού των top αθηναϊκών εστιατορίων το κοκορέτσι, τα γλυκάδια, τη μαγειρίτσα ή έστω ένα σωστό μυκονιάτικο σουβλάκι; Ο ταξιδιωτικός οδηγός γαστρονομίας Taste Atlas ξέρει!

Σε σχετική λίστα με τα καλύτερα κρεατοφαγικά πιάτα που έχουν ως πρώτη ύλη τα εντόσθια/γλυκάδια, οι ρεπόρτερ του οδηγού γαστρονομίας δοκίμασαν, έκριναν, αποφάσισαν! Το κοκορέτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας το ούγγρικο φουά γκρα, το χάγκις (καρδιά, συκώτι και πνευμόνια προβάτου με καρυκεύματα – ΜΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ), και το σημαντικότερο: το κοκορέτσι Τουρκίας!

Οι λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει

Το τούρκικο κοκορέτσι αποτελείται από μια βασική ύλη, τα εντόσθια. Στην περίπτωση μας, το κοκορέτσι είναι λιγότερο βαρετό, καθώς περιλαμβάνει και νεφρά, σικώτι και μπόλικα καρυκεύματα.

Οι λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει

Το τούρκικο κοκορέτσι αποτελείται από μια βασική ύλη, τα εντόσθια. Στην περίπτωση μας, το κοκορέτσι είναι λιγότερο βαρετό, καθώς περιλαμβάνει και νεφρά, σικώτι και μπόλικα καρυκεύματα.

Exit mobile version