Site icon Είμαστε Str8 τι να κάνουμε!

Τρεις σοβαροί λόγοι που δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξυπνήσουν αν δεν πιούν καφέ. Κάποιοι άλλοι τον έχουν τόσο ανάγκη, που αν δεν πιούν λίγο μετά από το ξύπνημα, τότε θα τους πιάσει πονοκέφαλος.

Ένα μέρος όσων πίνουν καθημερινά καφέ, προτιμά να προσθέτει σε αυτόν γάλα. Ίσως γιατί θεωρούν πως δίνει στον καφέ μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση. Οι έρευνες πάντως δεν συμφωνούν με αυτό αλλά μεταξύ τους: ο συνδυασμός καφέ με γάλα έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας.

Τρεις από αυτούς είναι:

1. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου κατά την ούρηση, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνει την έκκριση του στα έντερα.

2. Ένας σκέτος καφές δεν έχει καθόλου θερμίδες και λιπαρά. Αν κάποιος τον συνδυάζει με γάλα, τότε προσλαμβάνουμε περισσότερα λιπαρά και θερμίδες, ειδικά όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνουμε πολλούς καφέδες.

3. Αν συνδυάσουμε καφεΐνη και καζεΐνη, δηλαδή μιας πρωτεΐνης του γάλακτος, τότε δημιουργούνται προβλήματα στο στομάχι, με θρόμβους που είναι δύσκολο να διαλυθούν. Οπότε μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο ελαφρύς.

Exit mobile version