Site icon Είμαστε Str8 τι να κάνουμε!

Ξέφυγε το σουβλάκι στην Ελλάδα – Δεν φαντάζεστε τη νέα τıμή που έφτασε ένα τυλιχτό

Σουβλάκι… πολυτελείας: Νέες αυξήσεις, έως και 5 ευρώ για ένα τυλιχτό!

Οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη κάνει απλησίαστο το… εθνικό μας φαγητό.

Την… ανιούσα θα πάρει (πάλι) η τιμή στο σουβλάκι, λόγω των ανατιμήσεων σε κρέας και λαχανικά αλλά και του υψηλού λειτουργικού κόστους (ρέυμα και ενοίκια).

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά.

Οι ανατιμήσεις στα κρέατα

Σύγκριση Ιούλιος – Σεπτέμβριος

«Τσίμπησε» η τιμή των λαχανικών

Σύγκριση Ιούλιος – Σεπτέμβριος (Σούπερ μάρκετ)

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε στο Mega για την τιμή των κρεάτων.

«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς».

Σουβλάκι: Η τιμή του «ζαλίζει»

Τυλιχτό στο χέρι

 

Exit mobile version