Site icon Είμαστε Str8 τι να κάνουμε!

Λάκης Γαβαλάς: «Το ελαιόλαδο έχει γίνει πανάκριβο, πλέον το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα»

Ο Λάκης Γαβαλάς, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Π.Ο.Π. Μαγειρική», αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη μαγειρική.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μοιράζεται τις σκέψεις του για τη μαγειρική και τον ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή του. Συγκεκριμένα, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως:

«το φαγητό μπορεί να είναι ένας τρόπος να συνδεόμαστε με τις αναμνήσεις και τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Ο Λάκης Γαβαλάς, η μαγειρική κι η φυλακή

«Είχαμε πολύ μικρές γειτονιές και πήγαινα να παίξω στην αυλή, που μετά έγιναν οι φυλακές Κορυδαλλού. Πού να ήξερα ότι θα με φιλοξενούσαν χρόνια μετά! Έμπαινα στην κουζίνα με τη μαμά, αλλά δεν ασχολήθηκα με τη μαγειρική πριν πάω στην Ιταλία. Πήγα στα 19 και ήταν τα πιο δύσκολά μου χρόνια σε επίπεδο πειθαρχίας. Δεν ξεφεύγω ποτέ από την πειθαρχία, δεν πίνω, δεν ερωτεύομαι. Καλά με πήγε μέχρι σήμερα, δυστυχισμένοι οι άλλοι που τους απορρίπτω, αλλά τι να κάνουμε; Το λάδι έχει ακριβύνει, το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα! Τώρα ζω σε ένα μικρό σπίτι, σε σχέση με παλιά, που είχα δύο σεφ και είχα 15 άτομα να καθαρίζουν σκόρδα και κρεμμύδια».

Για την μαγειρική του εμπειρία στην φυλακή, δηλώνει:

«Είχα το αβαντάζ να μου φέρνουν από έξω και ο μόνος βοηθός που μου έμεινε, μου έφερνε κάποιες φορές. Επίσης, είχα δύο συγκρατούμενους που μαγείρευαν τέλεια. Στη φυλακή μπορείς να αγοράσεις υλικά. Υπάρχει μανάβης, μπακάλης και ένα μικρό κουζινάκι που μαγειρεύεις. Ο Κορυδαλλός είναι μια μεταγωγική φυλακή. Δεν είναι κλειστή, όπως του Μαλανδρίνου, που έχω πάει. Δεν έχω πάει σε άλλη. Να με πάνε σε καμιά αγροτική να βρω έναν αγρότη, να ζούμε τον έρωτά μας, να σπέρνουμε, να θερίζουμε. Ό,τι είναι να φέρει η ζωή, να μη μου το φέρει απότομα και μακριά από τα προσφιλή μου άτομα».

Στο τέλος αποκάλυψε ότι έχει φύγει από παρέα στην Κύθνο, επειδή υπήρχε αγγούρι σε πιάτο με ψάρι:

«Όπως κάνεις το αγγούρι, θα κλείσω τη μύτη… Έχω “φάει” πολλά στη ζωή μου».

 

Exit mobile version