Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως από την Τετάρτη (5/10) η ψύχρα θα έρθει σε όλη την Ελλάδα.
Για αύριο, Τρίτη 4/10, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ στάθηκε σε ορισμένες βροχές που θα έχουν τις πρωινές ώρες περιοχές στην ανατολική Στερεά και την κεντρική Ελλάδα, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και στα βόρεια του νομού Αττικής.
Όσο για την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη (5/10) η ψύχρα θα είναι πανελλαδική, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 23 με 25 βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας, με το φθινοπωρινό σκηνικό να συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες.
Δυνατές βροχές ενδέχεται να δουν τα βόρεια και τα ορεινά της Κρήτης, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας (2-4 βαθμούς) αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
“Καμπανάκι” Σάκη Αρναούτογλου: «Τον επερχόμενο χειμώνα…» – Το φαινόμενο που θα επηρεάσει τη χώρα μας!
«Θα μπορούσε η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga να αλλάξει τον καιρό του επερχόμενου χειμώνα;», αναρωτιέται αρχικά σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Μερομήνια αλλά κια τι καιρό θα έχουμε την 28η Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του με πηγή το wetteronline.de, αναφέρει:
«Στις 15 Ιανουαρίου του 2022, η ισχυρότερη ηφαιστειακή έκρηξη στην πρόσφατη ιστορία, αυτή του ηφαιστείου Hunga Tonga, εκτόξευσε τεράστιες ποσότητες υδρατμών μέχρι τη στρατόσφαιρα. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε ακόμη και να διαταράξει τα ρεύματα ανέμου που κατευθύνουν τον καιρό εδώ τον ερχόμενο χειμώνα.
Μια ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) έδειξαν ότι η μεγα-έκρηξη του Ιανουαρίου θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει και το κλίμα της Γης. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης απελευθερώθηκε ελάχιστο διοξείδιο του θείου, υπέθεσαν ότι η συνήθης ψυκτική επίδραση των μεγάλων ηφαιστειακών εκρήξεων δεν θα μπορούσε σχεδόν καθόλου να λειτουργήσει.
Αντίθετα, οι ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες εκπεμπόμενων υδρατμών θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υδρατμοί είναι ένα πολύ ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου, η αύξηση του οποίου σε οποιοδήποτε σημαντικό μέγεθος θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε αύξηση της θερμοκρασίας των κατώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων μεσοπρόθεσμα.