Η μεταγραφή της χρονιάς: Η μεγάλη επιστροφή του Πάνου Καμμένου

Η μεγάλη επιστροφή του Πάνου Καμμένου: Τι προετοιμάζει ο πρώην πολιτικός ηγέτης;

Μετά από ένα διάστημα αποχής από την πολιτική σκηνή, φαίνεται ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της πολιτικής. Ο πρώην υπουργός Άμυνας και ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενδέχεται να σκέφτεται την επιστροφή του, ειδικά αν ευνοηθούν οι πολιτικές συνθήκες.

Οι πολιτικές διαδρομές του Πάνου Καμμένου

Η πολιτική καριέρα του Πάνου Καμμένου ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία, όμως η διαγραφή του το 2011 από το κόμμα, λόγω της άρνησής του να στηρίξει την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, τον οδήγησε σε νέα μονοπάτια. Το 2012, ιδρύει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και το 2015 συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως υπουργός Άμυνας υπηρέτησε μέχρι το 2019, όταν διαφώνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που τον οδήγησε στην παραίτηση και στην προσωρινή απόσυρση από την πολιτική.

Η πιθανή επιστροφή του στην πολιτική σκηνή

Μετά από πέντε χρόνια, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει στο πολιτικό προσκήνιο, έστω και παρασκηνιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Παύλο Πολάκη, έναν εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως, εάν ο Πολάκης επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές, ο Πάνος Καμμένος ίσως να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο επανόδου του στην ενεργή πολιτική, αποφεύγοντας όμως αυτή την κίνηση εάν κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επάνοδος του Πάνου Καμμένου στην πολιτική θα μπορούσε να δημιουργήσει νέο ενδιαφέρον στην ελληνική πολιτική σκηνή, προσθέτοντας μια δυναμική με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και τις πολιτικές του απόψεις. Το εάν θα επιστρέψει και με ποιον τρόπο, παραμένει ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: