Site icon Είμαστε Str8 τι να κάνουμε!

Οι γονείς θα διαλέγουν ελεύθερα σχολείο για το παιδί τους-έρχεται ολοήμερο μέχρι τις 17.30

Προχωρά ο σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο οποίος περιλαμβάνει και την ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας από τους γονείς.

Κάτι που ήταν πρόθεση και της προηγούμενης υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως φαίνεται πως θα υλοποιηθεί εν τέλει από τον Κυριάκο Πιερρακάκη με την ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας από τους γονείς.

Παράλληλα, μέσα στους στόχους που έχει θέσει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταξύ άλλων είναι:

  • Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30 και επέκταση εφαρμογής του διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.
  • Επέκταση πρότυπων και πειραματικών σχολείων: 150 πρότυμα και πειραματικά σχολεία μέχρι το 2027.
  • Αύξηση των μισθολογικών απολαβων εκπαιδευτικών με έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.

Για την ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας από τους γονείς, η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει:

“Σε πολλές χώρες στην Ευρώπη υπάρχει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι γονείς επιλέγουν τα διάφορα σχολεία, βλέπουν την αξιολόγηση που γίνεται συνολικά, βλέπουν το πως πορεύεται ένα σχολείο”

Είναι ένας τρόπος να γίνονται όλα τα σχολεία καλύτερα” η ελεύθερη επιλογή από τους γονείς του σχολείου στο οποίο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους, είχε δηλώσει μιλώντας σε εκπομπή στον Real η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει ελεύθερη επιλογή σχολείου φοίτησης από τους γονείς που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ;

Ν. Κεραμέως: Κοιτάξτε σε πολλές χώρες στην Ευρώπη υπάρχει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι γονείς επιλέγουν τα διάφορα σχολεία, βλέπουν την αξιολόγηση που γίνεται συνολικά, βλέπουν το πως πορεύεται ένα σχολείο και μπορούν να κάνουν την επιλογή τους στο Α ή Β Σχολείο.

Σήμερα πως επιλέγεται το σχολείο που θα πάει κανείς; Επιλέγεται με βάση το δρόμο που μένει. Περί αυτού πρόκειται.

Δημοσιογράφος: Εάν ένα σχολείο έχει καλή φήμη και θέλουν όλοι οι γονείς να πάνε εκεί τα παιδιά τους, γατί το διπλανό σχολείο δεν έχει τόσο καλή φήμη;

Ν. Κεραμέως:Υπάρχουν φυσικά όροι και φυσικά αυτός είναι ένας τρόπος να γίνονται όλα τα σχολεία καλύτερα. Θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σχετικά με αυτό, συγκεκριμένοι όροι , συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

singleparent

Exit mobile version