Η Kate McCue είναι η πρώτη Αμερικανίδα καπετάνισσα μεγάλου κρουαζιερόπλοιου, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Στα 37 της χρόνια έγραψε ιστορία, καθώς το 2015 ανέλαβε το τιμόνι του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Celebrity Summit, το οποίο λειτουργεί από την Celebrity Cruises.
Η ίδια, ήταν η πρώτη που απέπλευσε από λιμάνι των ΗΠΑ μετά το τέλος των lockdown της πανδημίας. Από το 2003 έχει ταξιδέψει σε όλες τις θάλασσες, ενώ όπως έχει δηλώσει, από τα 12 της χρόνια ονειρευόταν να αναλάβει ένα μεγάλο καράβι. Όπως και έκανε. Αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη για 1,200 άτομα, ενώ με τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας στην οποία εργάζεται, έρχεται συχνά στη χώρα μας, η οποία αποτελεί από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μάλιστα, φροντίζει να ανεβάζει πλάνα από τα ταξίδια της στα προφίλ της στα social media, τα οποία και ανανεώνει διαρκώς.
@captainkatemccue Today is going in my book as one of, if not the BEST, tour I’ve done! I have spent a few seasons in Alaska & never had the opportunity to get so close to a glacier… & not only to see it, but to taste it, too! (Q mixes a wicked “Glacierita” 😉) Thanks to Geoff, Captain Jessica, Jaimie, Janessa, & the @a@Allen Marine Tours Team for making today so epic! #alaska #glacier #celebritysolstice #cruise #ship #dawesglacier ♬ original sound – captainkatemccue
Σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο που ανέβασε, το οποίο και έγινε viral και στο «ελληνικό» Twitter, η ίδια εκφράζει την απόγνωσή της για τις τιμές σε εστιατόριο της Μυκόνου. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ψώνισε ένα φόρεμα από το νησί το οποίο ήταν φθηνότερο από το ψάρι που έφαγε στο νησί. «Το ψάρι κόστιζε 616 ευρώ, κάτι που δεν το γνώριζα. Δεν ρώτησα για τις τιμές του μενού, αρκέστηκα στις κριτικές και αυτό ήταν το πρώτο μου λάθος, γιατί πράγματι αυτοί οι άνθρωποι στο μαγαζί ήταν πολύ καλοί, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, την όλη εμπειρία θα τη δοκίμαζα ξανά και ξανά, ωστόσο άλλη φορά θα ρωτούσα πόσο κάνει το φαγητό. Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια μέρη, ακόμη και στην ενήλικη ζωή μου δεν έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοιο και άρα πήρα ένα μεγάλο μάθημα. Το ψάρι ήταν απολύτως νόστιμο και αποφασίσαμε να του δώσουμε ένα όνομα. Γιατί όταν κοστίζει τόσο, αξίζει ένα όνομα. Έτσι το βαφτίσαμε “Goldie” γιατί κυριολεκτικά με τόσα λεφτά μπορείς να αγοράσεις χρυσό. Αν πηγαίνεις σε ένα μέρος που δεν είσαι οικείος με αυτό και δεν αναγράφονται οι τιμές στο μενού, δεν είναι καθόλου ντροπή να ρωτήσεις πόσο κοστίζουν αυτά που παίρνεις», καταθέτει η ίδια στη μαρτυρία της που έκανε αίσθηση στο TikTok, στο οποίο η ίδια αριθμεί πάνω από 3,5 εκ. ακολούθους.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως μεγάλα site όπως ο Guardian αλλά και travel bloggers έχουν σταθεί στις εξωφρενικές τιμές που ανέβηκαν ακόμη περισσότερο φέτος στο νησί.
Προφανώς και τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών κάτω από το βίντεό της στο TikTok, ήταν άπειρα. «Εξάγουμε και αναμνήσεις εκτός από πολιτισμό» έγραψε κάποιος ενώ άλλοι σχολίασαν, «ας πήγαινε στην Ικαρία», άλλοι στηλίτευσαν το γεγονός ότι εξ αρχής δεν ρώτησε για τις τιμές, ενώ πολλοί ανέφεραν πως αρκετά εστιατόρια στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά, δεν αναφέρουν τις τιμές τους προς τους ενδιαφερόμενους πελάτες, και δη τους ξένους και τους τουρίστες.